Начало Здравна медиа Здравни новини Диабет тип 2 може да бъде причинен от бактерии

Диабет тип 2 може да бъде причинен от бактерии

Диабет тип 2 може да бъде причинен от бактерии - изображение

С над 350 милиона души годишно, диагностицирани с диабет тип 2, заболяването се превърна във водеща световна пандемия.
Вече е известно, че при него има силен генетичен компонент, а и затлъстяването е един от най-големите рискови фактори за развитието му, но учените откриват, че то може да е свързано и бактерия.

Изследователи от Университета на Айова показват, че излагането на зайци на токсини, произвеждани от общата бактерия Staphylococcus aureus за продължителен период от време, води до симптоми на диабет тип 2 като инсулинова резистентност, глюкозна непоносимост и възпаление.

Предишни изследвания установяват, че тъй като хората стават все по-затлъстели, имат увеличен брой Staphylococcus бактерии.
Учените, които стоят зад последното проучване, предполагат, че това може да влияе върху развитието на диабет и дори доказват, че скоростта на стафилококови бактерии нараства в съответствие с индекса на телесната маса на човек.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛюбопитноСнимкиБотаникаНовиниИсторияЛеченияЛайфстайлЗдравни съветиИнтервютаАлтернативна медицинаХранене при...Медицински изследванияТестовеКлинични пътекиФизиологияСпортДиетиСоциални грижиЗаболявания (МКБ)ОрганизацииЗдравни проблемиЗаведенияАнкетиХрани и ястияСпециалистиПроизводители