Начало Здравна медиа Здравни новини Директори са ощетили болници като купували лекарства на високи цени

Директори са ощетили болници като купували лекарства на високи цени

Директори са ощетили болници като купували лекарства на високи цени - изображение

Директори на болници ще бъдат наказани заради ощетяване на поверените им лечебни заведения със закупуване на лекарства на много високи цени. Това обяви министърът на здравеопазването проф. Николай Петров на заседание на парламентарната комисия по здравеопазване.

Сумите варират от 90 000 до 700 000 лв. Според министъра към всяка една болница трябва да има индивидуален подход, да бъде подложена на мониторинг и оздравителна програма. Като цел от ведомството са си поставили да се изготвят правила за формиране на работна заплата, за стопански разходи, за медицински консумативи и лекарства, които да са като в частните болници и малкото държавни лечебни заведения.

По отношение на недофинансирането на клиничните пътеки проф. Петров заяви, че има възможност да се направи промяна на цените на пътеките. Така също и да се изведат още дейности от болничната в извънболничната помощ.

Само 3 от 62-те държавни болници са приключили на печалба. Отличниците са софийската „Св. Иван Рилски“, областната в Монтана и университетската в Плевен.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: shibahospital.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниНормативни актовеСнимкиАптекиЛюбопитноЛайфстайлАнкетиИсторияЗаведенияКомпании и организацииОрганизацииИнтервютаЗдравни съветиКлинични пътекиСоциални грижиЛеченияСпециалистиПроизводителиРецептиОткритияНаправления в медицинатаГеография