Начало Здравна медиа Здравни новини В САЩ започна разследване за увеличената цена на „Ломустин“

В САЩ започна разследване за увеличената цена на „Ломустин“

В САЩ започна разследване за увеличената цена на „Ломустин“ - изображение

Американски сенатори търсят отговор на въпроса защо лекарството „Ломустин“ е с цена 1400% по-висока от тази, на която се е продавало само преди пет години.

Медикаментът е противотуморен и от 70-те години на миналия век се използва за лечение на мозъчен тумор, болестта на Ходжкин и рак на стомаха и червата.

Според сенаторите става дума за драстично повишение на лекарство, което се използва активно. Един от първите въпроси, който те задават към началника на фирмата производител, е защо през 2013-а една капсула струва петдесет долара, а сега – 670 долара.

В писмото си до Робърт Дикричи те искат още и подробна информация за дейността на оглавяваната от него компания „Три-Сорс Фарма“, за производствените разходи, за печалбата конкретно от „Ломустин“, както и за всички продукти, чиято цена се е повишила с 200% за една година.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: bgnes.com
Снимка: redaccionmedica.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниНормативни актовеКлинични пътекиЛюбопитноЛайфстайлАнкетиСоциални грижиСнимкиПатологияХранене при...ИнтервютаАлт. медицинаИсторияИзследванияЛеченияЗдравни съветиБотаникаСпециалистиПроизводителиОрганизацииАптекиРецептиОткритияНаправления в медицинатаГеография