Начало Здравна медиа Здравни новини Стартира електронната платформа за търговия с лекарства за лечебните заведения

Стартира електронната платформа за търговия с лекарства за лечебните заведения

Стартира електронната платформа за търговия с лекарства за лечебните заведения  - изображение

Министерство на здравеопазването пусна новата електронна платформа за търговия на лекарства за болничните заведения. Това бе съобщено от ведомството.

Болниците вече ще изпращат нуждите си към националната платформа, а няма да договарят сами цени за малки количества медикаменти с доставчиците.

Новата система ще обединява всички получени заявки за всяко отделно лекарство и ще търгува общите количества. По този начин ще се постигне значително по-ниска цена. Това обясниха от ресорното министерство.

В електронната платформа ще могат да участват всички болници на територията на България, както и всички регистрирани доставчици. Прогнозира се значително намаляване на разходите за лекарства на лечебните заведения.

Здравният министър д-р Петър Москов е на мнение, че новата платформа ще помогне за разрешаването на проблемите с липсващите медикаменти, а не само за намаляването на високите цени за някои болници. Той смята още, че лечебните заведения са едни от най-големите нарушители при обществените поръчки.

Електронната система за търговия с лекарства е част от нова централизирана система за закупуване на медикаменти за болниците.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниНормативни актовеПроизводителиОрганизацииАптекиСнимкиЛюбопитноСоциални грижиСпортЛайфстайлИсторияМедицински изследванияАнкетиЛеченияПсихологияЗаведенияИнтервютаКомпании и организацииЗдравни съветиКлинични пътекиСпециалистиРецептиОткритияНаправления в медицинатаГеография