Начало Здравна медиа Здравни новини Проваля се стартирането на електронния търг за лекарства

Проваля се стартирането на електронния търг за лекарства

Проваля се стартирането на електронния търг за лекарства - изображение

Здравният министър обяви, че въпреки амбициите електронният търг на лекарствата да заработи още тази година, това няма да стане заради грешка при сключването на договора от бившия министър Петър Москов, информира Дарик.

Идеята за електронна система, чрез която да се закупуват медикаменти на по-ниски цени за болниците е на Петър Москов, но заради това, че договорът еднолично е подписан от него, без да е съгласуван с необходимите директори на дирекции, търгът не може да стартира.

Желанието на сегашното ръководство на министерството беше тази година да се започне с лекарствата за онкоболните, но няма да се случи. Грешката, която е допусната, не позволява да бъде пуснат електронния търг.

Проф. Петров заяви, че ако трябва ще се обяви нова процедура, но здравното министерство държи на този проект да се изпълни и да стане реалност.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: gawkerassets.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСоциални грижиЛюбопитноСпортИсторияНормативни актовеИзследванияПроизводителиСнимкиЛеченияЛайфстайлАнкетиСпециалистиЗдравни съветиОрганизацииАптекиРецептиКлинични пътекиОткритияНаправления в медицинатаГеография