Начало Здравна медиа Здравни новини МЗ продължава тестването на електронния търг за лекарства

МЗ продължава тестването на електронния търг за лекарства

МЗ продължава тестването на електронния търг за лекарства - изображение

На 12 ноември 2018 г. здравният министър обяви, че продължават тестовете на електронната система.

От 13 до 21 ноември ще бъдат проведени тестове на малките процедури , които се провеждат от лечебните заведения и възложителите.

От ведомството информират, че по време на предишната покана за тест са осъществени две процедури. В тях са участвали търговци на едро на лекарства, регистрирани в системата. Тестовете са приключили със сключването на рамкови споразумения, а сегашните процедури ще бъдат проведени именно по тях.

Процесът по създаване на покана по рамковото споразумение от страна на лечебните заведения ще бъде тестват на 13 и 14 ноември. Поканите за подаване на оферти от страна на участниците по конкретното рамково споразумение ще са от 9 часа на 15 ноември до 10 часа на 19 ноември. Времето за оценяване на получените оферти е от 10,30 часа на 19 ноември до края на деня на 20 ноември. В този времеви отрязък на участниците в процедурите могат да бъдат задавани въпроси и да им бъдат поискани още документи.

От ведомството уточняват още, че когато са сключени споразумения с няколко участници, здравното заведения трябва да проведе е-търга и да определи изпълнител на конкретен договор. Това трябва да стане в рамките на един ден – 21 ноември.

Електронен търг не се провежда в случаите, когато става дума за тестова процедура за допълване на офертата.

Всички подробности и адресът, на който се провеждат тестовите процедури е на официалната страница на МЗ в интернет.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: mh.government.bg
Снимка: 01net.com

 

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноСоциални грижиИсторияИзследванияНормативни актовеПроизводителиЛеченияОрганизацииСнимкиЗдравни съветиАнкетиСпециалистиАптекиЛайфстайлРецептиОткритияКлинични пътекиНаправления в медицинатаГеография