Начало Здравна медиа Здравни новини Д-р. Мирослав Ненков: Ще се създаде официален стандарт на медицинските сестри

Д-р. Мирослав Ненков: Ще се създаде официален стандарт на медицинските сестри

Д-р. Мирослав Ненков: Ще се създаде официален стандарт на медицинските сестри - изображение

Сформирана е работна група, която да създаде официален стандарт за работата на медицинските сестри. Те имат разписани точни процедури и правила на работа във всяка една област – в детско отделение, в реанимация, кардиологично отделение, но те не са официален документ, с който сестрата би могла да се защити в съда за свои действия. Това заяви заместник-министъра на здравеопазването д-р Мирослав Ненков на Националната конференция „Проблеми и перспективи на здравните грижи в училищното и детското здравеопазване“, където тази година темата на събитието бе насочена към професионалистите по здравни грижи в училищата, детските градини и ясли.

Д-р Ненков поясни, че не се ангажира с посочването на конкретно увеличение на възнагражденията на професионалистите по здравни грижи в детски заведения и училища, но ще постарае да има такова. Това обаче зависи от няколко институции, които са ангажирани с управлението на процеса. Като за начало ще се търси промяна във връзка с мястото на професиите в Класификатора на длъжностите.

Заместник-министъра на здравеопазването заяви, че ще има промяна в Наредбата № 3 за здравните кабинети в детските заведения и училищата, където има минимален брой деца/ученици, обслужвани от едно медицинско лице.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: Frognews5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ИсторияНовиниСнимкиСпортЛюбопитноНормативни актовеЛайфстайл