Начало Здравна медиа Здравни новини Комуникационната система на Спешна помощ ще продължи да работи както досега

Комуникационната система на Спешна помощ ще продължи да работи както досега

Комуникационната система на Спешна помощ ще продължи да работи както досега - изображение

От "Консорциум Електронно здравеопазване" промениха мнението и обявиха, че ще продължат да обслужват комуникационната система на Спешна помощ. Така при изпращането на линейки на адрес ще има запис на обаждания и GPS проследяване, заяви пред bTV Любомир Петров, представител на консорциума.

Преди няколко дни от фирмата съобщиха, че приключват ангажимента си към Министерството на здравеопазването заради изтичане на договора за поддръжка на комуникационните системи. От ведомството са се забавили със задвижването на новата процедура за обществена поръчка заради провала на преговорите, с които са искали да намалят цената на услугата.

След обявяването, че Спешна помощ ще обслужва гражданите по стария начин чрез мобилни и стационарни линии и след обществения натиск, от консорциума обявиха, че ще продължат своя ангажимент на доброволни начала и докато трае процедурата за избор на нов доставчик на услугата. От фирмата обясниха промяната в решението си с мотива, че са социално отговорни компании и за да бъдат спокойни гражданите и служителите на „Спешна помощ“.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: forumnews.bg

 

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСпортЛюбопитноСоциални грижиНормативни актовеСнимкиЛайфстайлИсторияПсихологияЗдравни съветиФизиологияЗаведенияЛечения