Начало Здравна медиа Здравни новини Екипът на „Фрамар“ се включи в кампанията „Капачки за Бъдеще“

Екипът на „Фрамар“ се включи в кампанията „Капачки за Бъдеще“

Екипът на „Фрамар“ се включи в кампанията „Капачки за Бъдеще“ - изображение

Екипът на Национален здравен портал Framar.bg се включи в кампанията „Капачки за Бъдеще“. Днес предадохме събраните от нас капачки с надеждата, че много скоро те ще изпълнят основната си задача – благодарение на тях болницата в Чирпан ще има нов кувьоз.

Пролетната кампания насочва усилията си към МБАЛ - Чирпан. Инициаторите Мартина Йорданова и Лазар Радков изпращат за целта запитване до Здравното министерство, но и до различни болници, за да разберат коя от тях има най-голяма нужда. Оказва се, че в Чирпан има само един кувьоз, който не може да се използва, вероятно защото е от 1976 г. В същото време миналата година там се раждат 169 бебета, 10 от които недоносени. Другите аргументи в полза на чирпанското лечебно заведение са, че то е в тежка ситуация, с нисък бюджет и разчитащо предимно на дарения, за да функционира.

Мартина и Лазар вече обявиха, че на 14 април в София ще бъдат събрани всички капачки, за да бъдат предадени за рециклиране. Всеки, който е станал част от благотворителната кампания, е добре да знае, че пунктове за оставяне на събраното има в над 20 града в страната. Всяка капачка е помощ, но и надежда, смятат организаторите и припомнят, че акцията им е подкрепена от държавни институции, учебни заведения, детски градини, заведения за хранене, кафенета, фирми. Оказва се, че подобна идея, особено когато е насочена към подобряване на работата в болниците у нас, е в състояние наистина да обедини българите и те масово да станат част от нея.

„Хвала на Мартина и Лазар! Чест им прави, че от нищо те правят нещо, за разлика от мнозина други, които нещото превръщат в нищо! Достойна инициатива! Благодарен съм от цялото си сърце, защото МБАЛ - Чирпан има крещяща нужда от подкрепа“, заяви управителят на лечебното заведение д-р Неделчо Тотев. Според него държавата отдавна е абдикирала по отношение особено на ангажиментите си към общинското здравеопазване. „В подобна ситуация или загиваме, или трябва да се спасяваме по начини, недопустими за цивилизования 21 век“, категоричен е д-р Тотев.

Той не забрави да подчертае, че възпитаниците на Професионалната гимназия по селско стопанство в града от екоклуба първи са го потърсили, за да му разкажат за тази инициатива и да попитат от какво има нужда болницата. „Благодаря на тези млади хората и на тяхната ръководителка София Генова, която ги мотивира и вдъхновява“. Управителят на болницата сподели още, че веднага след като станало ясно, че този път акцията „Капачки за Бъдеще“ се насочва към Чирпан, по телефона му се обадили много хора от града, от Стара Загора, Казанлък и други населени места, за да му кажат, че събират капачки. Д-р Тотев и колегите му очакват с нетърпение и срещата след няколко седмици с Мартина Йорданова и Лазар Радков, за да им благодарят лично за благородната инициатива, чрез която ще помогнат този път на Чирпан.

Кой ще се възползва следващия път от благотворителната кампания, ще стане ясно през есента. А дотогава не спирайте да събирате капачки, както ще го направим и ние, от „Фрамар“.

Повече за инициативата може да прочетете и в страницата на кампанията "Капачки за Бъдеще" във Фейсбук.

Автор: Гергана Караилиева
Снимка: Framar.bg

5.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСнимкиИсторияЛайфстайлСоциални грижиАнкетиСпортЛюбопитноНормативни актовеЗаведенияОрганизацииИнтервютаКомпании и организацииКлинични пътекиЗдравни съветиАптекиЛечения