Начало Здравна медиа Здравни новини СЛК започва преговори със Светия синод за създаването на социална болница

СЛК започва преговори със Светия синод за създаването на социална болница

СЛК започва преговори със Светия синод за създаването на социална болница - изображение

Започва организирането на срещи между представители на Светия синод и на Столична лекарска колегия (СЛК) по повод осъществяването на идеята за създаване на болница на християнската църква. От СЛК работят по проекта усилено и търсят съмишленици и спонсори. Социалната болница ще бъде предназначена за хора в неравностойно положение, в нея ще им се осигурява храна, подслон и първична медицинска грижа.

Дежурни екипи, съставени от лекари, медицински сестри и парамедици, ще предоставят първа помощ на бедни и неосигурени хора. Не се предвижда лечебното заведение да разполага с високотехнологична апаратура, реанимационни или операционни блокове. При сериозни случаи пациентите ще бъдат поемани от големите болници.

От Столичната лекарска колегия започват преговори и с различни спонсорски организации. Болницата на християнската църква няма да бъде свързана с НЗОК или да бъде субсидирана от нея. Тепърва ще се обмисля как трудът в нея може да се овъзмездява, но в основата ще бъде благотворителността във всичките й измерения. Вече има заявки от лекари, които са готови да дежурят безплатно в бъдещото лечебно заведение. Има проявен интерес от българи в чужбина за изпращането на дарения за създаването на социалната болница.

Редактор: Ирина Тенева
Източник: clinica.bg
Снимка: pixabay.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСоциални грижиЛайфстайлАнкетиЛюбопитноСпортСнимкиИсторияНормативни актовеЗаведенияОрганизацииИнтервютаКомпании и организацииЗдравни съветиКлинични пътекиАптекиЛечения