Начало Здравна медиа Здравни новини Здравният министър: Има болници, реално застрашени от фалит

Здравният министър: Има болници, реално застрашени от фалит

Здравният министър: Има болници, реално застрашени от фалит - изображение

Здравния министър проф. Николай Петров заяви, че реално има болници, застрашени от фалит. Това става ясно от представен доклад за състоянието на здравните заведения пред Комисията по здравеопазване.

Болниците са били разпределени по групи – здравни заведения, реално заплашени от фалит, болници в кризисна ситуация, такива, за които се очаква да влязат в кризисна ситуация и болници, които са финансово добре.

Здравният министър поясни, че за всяко заведение е нужен индивидуален подход, финансисти, юристи, определени екипи, които ще се отзовават на място и ще поемат управлението. Той посочи още, че процесът на промяна в ръководствата на болниците тече и в момента.

Като пример за смяна на ръководни позиции бе посочена Ловешката болница, където управителят на лечебното заведение е сменен по няколко причини. Едно от нещата е невъзможността за изплащане на заплати на персонала от февруари месец, въпреки което е постъпило повишаване на заплатите с 40% от март месец.

Отделно министърът на здравеопазването поясни, че за болницата във Враца е изплатена субсидия за спешност в размер на 100 000 лева за два месеца. Взето е и решение за отпускането на други 300 000 лева финансова помощ.

Относно „Пирогов“ се подчерта, че в момента липсва информация за напрежение.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: Дневник


5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниАнкетиСоциални грижиЛайфстайлИсторияНормативни актовеЗаведенияЛюбопитноСнимкиИнтервютаКомпании и организацииОрганизацииКлинични пътекиЗдравни съветиАптекиЛеченияСпециалисти