Начало Здравна медиа Здравни новини Общинската болница в Поморие също я грози фалит

Общинската болница в Поморие също я грози фалит

Общинската болница в Поморие също я грози фалит - изображение

Заради тежка финансова криза и липса на персонал от общинската многопрофилна болница в Поморие преустановиха плановия прием на пациенти. Последната заплата, която са получили служителите, е за месец юли, а от април насам взимат само 60 на 100 от възнагражденията си, съобщава БНТ.

Още от средата на лятото започват масови напускания на медицински сестри, като само от детското отделение си подават оставките пет заради неизплатени заплати. След това и отделението е закрито. От Вътрешно отделение също напускат двама. Управителят на лечебното заведение д-р Женя Караилиева споделя, че през последната седмица вече не са на работа един лекар от Клинична лаборатория, двама клинични лаборанти и две медицински сестри.

Обяснението на ръководителката на болницата за кризата, в която се намира поморийското здравно заведение, е, че то работи на загуба, приходите му са много по-малко от разходите и затова се получава забавянето на възнагражденията на служителите. Управителката коментира, че в крайна сметка се получило така, че въпреки усилията, колкото повече работела болницата, толкова повече разходи трупала.

Лечебното заведение в Поморие е най-голямото в общината и обслужва съседни общини като Несебър и Руен. През активния летен сезон поема и част от туристическия поток. Ако фалира, близо 50 000 души ще останат без медицинска помощ.

Кметът на града Иван Алексиев заяви, че от общината са помагали със средства за издръжката на болницата, но няма как да поемат възнагражденията на работещите там. Надяват се държавата да окаже помощ, за да не се стига до закриване на лечебното заведение.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: burgasinfo.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниАнкетиСоциални грижиЛайфстайлИсторияЗаведенияНормативни актовеИнтервютаКомпании и организацииОрганизацииСнимкиЛюбопитноКлинични пътекиЗдравни съветиАптекиЛеченияСпециалисти