Начало Здравна медиа Здравни новини Няколко болници в страната са заплашени от фалит

Няколко болници в страната са заплашени от фалит

Няколко болници в страната са заплашени от фалит - изображение

Седем болници в страната до момента са обявили, че са заплашени от обявяване на фалит. Това са лечебните заведения в Шумен, Провадия, Сливен, Добрич, Пловдив, Омуртаг и Левски и причините за притеснителната ситуация са натрупване на дългове, липса на средства или спрени клинични пътеки.

Има опасност единственият за Южна България Областен диспансер по кожно-венерически заболявания в Пловдив да затвори врати за пациентите. Служителите там се оплакват от забавяне на месечните възнаграждения, неуредици като течове на покрива и неработещи заради неплатени сметки телефони. Още едно здравно заведение в града под тепетата изпитва затруднения заради недостатъчен бюджет и това е общинската болница „Св. Мина“.

МБАЛ Добрич също е в затруднено положение заради неплатена надлимитна дейност. Поради тази причина някои от плановите й дейности са спрени.

От многопрофилните болници в Сливен и Шумен се оплакват от орязани клинични пътеки, което също ги поставя в състояние да не могат да вършат работата си и да оказват лечение на пациентите си.

Лечебното заведение в Левски вече е без отделенията си по хирургия и уши-нос-гърло. Заради дългове то също е под въпрос, съобщава Труд.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: rd.com

 

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛайфстайлИсторияНормативни актовеЗаведенияОрганизацииСнимкиЛюбопитноИнтервютаКомпании и организацииСоциални грижиКлинични пътекиЗдравни съветиАптекиСпециалистиЛеченияАнкети