Начало Здравна медиа Здравни новини Здравният министър се включи в спасяването на припаднал мъж

Здравният министър се включи в спасяването на припаднал мъж

Здравният министър се включи в спасяването на припаднал мъж - изображение

Здравният министър проф. Николай Петров доказа, че не се е откъснал от практикуването на лекарската професия и е запазил реакциите си и чувството за отговорност за спасяването на човешки живот. Професорът станал свидетел на кризисна ситуация, в която спешен екип точно пред ведомството оказва помощ на припаднал човек, информира БНТ.

Министърът, излизайки от сградата на здравното министерство, забелязва случката, преценява положението и разбира, че пострадалият е в тежко състояние с епилептичен гърч и се включва в опитите на спешния екип да окаже първа помощ.

Тъй като и шофьорът на линейката участвал в действията по спасяването на болния като правел индиректен масаж, проф. Петров поел масажа, за да могат по най-бързия начин да тръгнат към болница.

Линейката пристига във ВМА, където мъжът е поет от екип на лечебното заведение. За съжаление по-късно той почива. Министърът на здравеопазването отговаря на положителните и приветствени коментари по отношение на постъпката си с думите, че просто си е свършил работата и няма никаква сензация.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: dnevnik.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

СнимкиЗдравни съветиЛайфстайлНовиниИсторияТестовеСоциални грижиЛеченияСпортАнкети