Начало Здравна медиа Здравни новини Известният египетски бодибилдър Карим Фарраг претърпя успешна операция на двустранна херния във "Вита Херния Център"

Известният египетски бодибилдър Карим Фарраг претърпя успешна операция на двустранна херния във "Вита Херния Център"

Известният египетски бодибилдър Карим Фарраг претърпя успешна операция на двустранна херния във "Вита Херния Център" - изображение

Прочутият египетски бодибилдър Карим Фарраг претърпя успешна операция на двустранна слабинна херния във "Вита Херния Център".

32-годишният професионален културист се довери за своята операция на екипа на д-р Росен Тушев – завеждащ Отделението по хирургия в МБАЛ "Вита" и ръководител на "Вита Херния Център".

"Занимавам се с бодибилдинг от 15 години. Поддържам тялото си във форма и това ми помогна да изкарам няколко години с хернията, без тя да ми създава кой знае какви проблеми. През последните 2 месеца, обаче, положението рязко се влоши и се наложи да се оперирам. С жена ми живеем успоредно в Египет и България. Направихме много сериозно проучване, преди да реша къде ще се оперирам. След срещата си с д-р Тушев се почувствах сигурен, че съм направил най-добрият избор", сподели Карим след операцията.

Хернията е социално значимо заболяване, което се среща при около 2 % от хората навсякъде по света. Статистически над 20% от слабинните хернии са двустранни. Веднъж възникнал, отворът в коремната стена не може да заздравее спонтанно или да бъде лекуван консервативно с лекарства и др. Херниите прогресират, като дефектът се уголемява. Нараства и опасността от "заклещване". Това се придружава със силна болка и застрашава пациента с различни усложнения. Единственият начин да се спре нарастването на хернията е да бъде възстановена хирургично целостта на коремната стена.

Като член на Европейската Херния Асоциация (European Hernia Society – EHS), д-р Тушев следва въведените от Асоциацията съвременни медицински стандарти.

Във "Вита Херния Център" се извършват приоритетно лапароскопски (безкръвни) операции на хернии. Методът води до по-бързо, безболезнено и лесно възстановяване на пациентите при минимална болка и травмиране и отличен козметичен резултат.

За Framar.bg:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

СпециалистиНовиниЛюбопитноКлинични пътекиЗдравни проблемиИсторияЗдравни съветиСпортЛеченияМедицински изследванияБотаникаСнимкиПсихологияИнтервютаЗаведенияНормативни актовеЛайфстайлСпорт и туризъмОбразованиеАптекиСоциални грижи