Начало Здравна медиа Здравни новини Инсултите са водеща причина за смъртност в Китай

Инсултите са водеща причина за смъртност в Китай

Инсултите са водеща причина за смъртност в Китай - изображение

В Китай хората масово страдат от хипертония, но едва един на двадесет и шест души предприема някакви мерки в регулирането на кръвното си. Това показват резултатите от скорошно проучване в рамките на инициатива за намаляване на факторите за сърдечносъдови заболявания в страната, предава Актуално.

Инсултите са водеща причина за смъртност в Китай. Учените отчитат високото кръвно налягане като основен рисков фактор, защото всеки пети случай на смърт се дължи на инсулт. Въпреки това едва една четвърт от хората с хипертония предприемат ефективни мерки. От друга страна остава въпросът, че при наличието на евтини медикаменти, лекарите изписват скъпоструващи лекарства.

Хипертонията е изключително разпространена в Китай поради застаряващото население, нездравословния начин на живот, неправилното хранене и урбанизацията“, отбелязва проф. Лисин Чжян, ръководител на проучването.

В изследването са участвали 1,7 милиона китайци от 31 провинции на възраст между 35 и 75 години.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: vietnammoi.vn

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноЗдравни съветиЛеченияСнимкиЛайфстайлХранене при...ТестовеВидеоАлт. медицинаИсторияЗдравни проблемиОрганизацииКлинични пътекиРецептиЗаведенияСпортБотаникаИзследванияГеографияНаправления в медицинатаИнтервютаПатологияДиетиПсихологияФизиология