Начало Здравна медиа Здравни новини И Майкрософт се включва в битката с рака

И Майкрософт се включва в битката с рака

И Майкрософт се включва в битката с рака - изображение

Майкрософт започна реализацията на изследователския проект Healthcare NeXT, който представлява облак от изкуствен интелект, чиято цел е да насърчи дигиталните инструменти, за да подбужда хората към здравословен начин на живот, но и да предоставя аналитични материали в подкрепа на научни изследвания в областта на здравеопазването.

Стратегията на компанията включва възможността част от ресурсите й да бъдат използвани за подобряване на методите, чрез които се диагностицира ракът, както и за създаването на нови лекарствени средства за лечението на някои от видовете му. Изследванията се провеждат в лабораториите за биологически изследвания на компютърния мастодонт в Кеймбридж.

Според PharmaPhorum подходът на биологичните компютърни лаборатории на транснационалната компания е аналогичен с употребения от IBM и неговата система Watson. Това включва използването на машинно обучение и способността на изкуствения интелект да анализира сложни биологични данни.

Новите решения на Industry 4.0 имат сериозен принос за здравните изследвания. Част от тях са посветени на рака, а това съответства на друг подход, който технологичната компания използва в областта на биологичните изследвания. Той е подчинен на идеята, че живите клетки, в това число и техните мутации, могат да бъдат разглеждани като компютърни системи. Концепцията се състои в това, че ракът следва да бъде разбиран като неизправност в система, която може да бъде препрограмирана. Биологичните лаборатории са отделили две области за изследване. Първата е свързана с моделиране на изчислителни процеси или традиционната биохимия, а втората със създаването на инструмент за учените, който им позволява да създадат собствени компютърни модели на биологични системи.

И ако създаването на лек за рака в следващите години се приема като твърде амбициозна задача, то успех е постигнат по отношение на компютърното моделиране. Специалистите са разработили система, наречена Bio Model Analyzer. По време на тестовете тя показва сигналните клетъчни пътеки и успешно определя клетъчната стабилизация. Затова и новата разработка вече се използва от водещи фармацевтични компании.

По статията работи: Гергана Караилиева

Източник: gearmix.ru

Снимка: cdn.geekwire.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноСнимкиЛайфстайлСоциални грижиКлинични пътекиИсторияРецептиЗдравни съветиОрганизацииПсихологияХранене при...Нормативни актовеСпортЗаведенияТестовеАлт. медицинаФизиологияИнтервютаЛеченияАнкетиОткритияОбразованиеПроизводителиБотаника