Начало Здравна медиа Здравни новини Китай забрани на регионалните метеорологични бюра да издават предупреждения за смог

Китай забрани на регионалните метеорологични бюра да издават предупреждения за смог

Китай забрани на регионалните метеорологични бюра да издават предупреждения за смог - изображение

Местните метеорологични бюра да преустановят издаването на предупреждения за смог, наредиха китайските власти.

Правителството предприема тази мярка заради засилващото се притеснение на гражданите, че властите се опитват да крият информация за замърсяването на въздуха в страната.

Според публикации в китайски медии метеорологичната администрация е наредила на регионалните звена, прогнозиращи времето, "да преустановят незабавно издаването на предупреждения за опасен смог". Нареждането веднага е разпространено чрез популярния китайски микроблог "Weibo" и потвърдено от държавните медии.

"В момента само един отдел ще отговаря за издаването на предупреждения за опасни за хората нива на смог", обяви китайското правителство и обясни, че по този начин ще бъдат избегнати разминаванията между различните органи.

"Метеорологичните бюра и администрацията по опазването на околната среда често не са единодушни, когато дават информация, свързана със смога", заяви представител на китайската метеорологична администрация онлайн изданието "The Paper".

От началото на 2017 г. китайската столица Пекин взе решение да бъде създадена екологична полиция, която да се бори срещу опасния смог в града. Полицейско звено ще патрулира по улиците на Пекин и ще следи за нарушители, които не спазват забраната за горене на отпадъци, барбекюта на открито и прашни пътища.

Снимка: The Independent

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноЛайфстайлЗдравни съветиИсторияСнимкиПатологияСпортАлтернативна медицинаОрганизацииРецептиНормативни актовеФизиологияЛеченияГеографияНаправления в медицината