Начало Здравна медиа Здравни новини Лекари в Бургас ще се обучават от командоси на самоотбрана

Лекари в Бургас ще се обучават от командоси на самоотбрана

Лекари в Бургас ще се обучават от командоси на самоотбрана - изображение

От Съюза на командосите предложили на лекарите от Спешна помощ в Бургас безплатен курс по самоотбрана. Заради честите случаи на нападение над медиците професионалистите решили да им покажат техники за самозащита.

Ген. Петър Василев, зам.-председател на Съюза, обяснява, че на медицинските служители ще им е много по-лесно да ги прилагат, тъй като са запознати с особеностите на човешката анатомия и биомеханиката. Месец-месец и половина ще са им достатъчни да усвоят правилата за самоотбрана.

От Съюза на командосите са оборудвали специална зала, в която има всичко необходимо, дори манекени, върху които лекарите да се обучават.

Д-р Светлозар Георгиев, зам.-директор на УМБАЛ - Бургас, призовава всички институции да се задействат и да направят всичко възможно да бъдат спрени нападенията над медици, съобщава БНТ.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: wnyc.org

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

СнимкиЗдравни съветиСпортПсихологияИнтервютаНовиниЛюбопитноЛайфстайлФизиологияНормативни актовеОрганизацииИсторияЛеченияБотаникаОбразованиеСоциални грижиСпециалистиСтатистически проучванияЗаведенияВидеоЛичностиТестовеГеографияАнкети