Начало Здравна медиа Здравни новини Лечението на акне навлиза в нови измерения

Лечението на акне навлиза в нови измерения

Лечението на акне навлиза в нови измерения - изображение

Локалните ретиноиди, които са насочени към рецепторите на ретиноевата киселина, обикновено се използват за лечение на акне. Ново изследване, публикувано в British Journal of Dermatology, показва, че трифаротен може да има подобрена ефикасност и безопасен профил в сравнение с по-малко селективни ретиноиди. Той е четвърто поколение ретиноид с мощна и селективна активност срещу само един конкретен рецептор на ретиноева киселина.

Очаква се трифаротен да доведе до ниски системни нива като същевременно запазва силната си активност по кожата. Това вероятно ще доведе до намалени странични ефекти.

Фармакологичната активност на трифаротена се прехвърля от ин витро модели (опит върху биологичен материал, отделен от целия организъм) към локално третирана човешка кожа ин виво (опит върху цял организъм), което води до модулиране на биологични пътища, които се очаква да се превърнат в силна клинична ефикасност при акне. Тъй като се очаква бързото елиминиране на лекарството в кръвния поток, то трябва да бъде особено полезно за лечението на големи повърхности на кожата като гърба и гърдите при пациенти с конкретния кожен проблем.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: sciencedaily.com
Снимка: womenshealth.gov

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Здравни съветиТестовеЛайфстайлНовиниМикробиологияХранене при...СнимкиЛюбопитноАлт. медицинаВидеоИсторияЛеченияЗдравни проблемиБотаникаСпециалисти