Начало Здравна медиа Здравни новини Литовският парламент одобри пълна забрана на телесното наказание на деца

Литовският парламент одобри пълна забрана на телесното наказание на деца

Литовският парламент одобри пълна забрана на телесното наказание на деца - изображение

Пълна забрана на телесното наказание на деца одобри Литовският парламент. Законовата поправка бе приета единодушно от депутатите в долната камара на парламента.

Гласуването на поправката се състоя 1 месец след смъртта на 4-годишното момиченце, което бе пребито до смърт от майка си и приятеля й. Проби показаха, че и двамата са използвали метамфетамини, преди да посегнат на детето.

Завършилият фатално случай потресе хората в цялата страна. Депутатът Довиле Шакалене заяви, че смъртта на детето е накарала литовците да осъзнаят, че насилието може да има тежки последици и че е от изключителна важност да не се прибягва до него.

Международната правозащитна организация Human Rights Watch приветства новата поправка, която прави Литва 52-та страна в света, забранила със закон телесните наказания за деца.

"Литва става част от увеличаващия се брой страни в света, които са убедени, че насилието е нарушение на правата на детето и на неговата физическа неприкосновеност", заяви един от ръководителите на организацията Бийд Шепард.

Снимка: Milionkobiet.pl

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниПсихологияСоциални грижиЛюбопитноЛайфстайлИнтервютаАнкетиЗдравни съветиБотаникаЛеченияСнимкиСпортАлтернативна медицинаРецептиИсторияХранене при...Нормативни актовеОбразованиеОрганизацииСпециалистиЗаведенияМедицински изследванияКлинични пътеки