Начало Здравна медиа Здравни новини Местенето в друга сграда на болницата за наркозависими в София е проблемно

Местенето в друга сграда на болницата за наркозависими в София е проблемно

Местенето в друга сграда на болницата за наркозависими в София е проблемно - изображение

Налага се преместването на Държавната психиатрична болница за лечение на алкохолици и наркомани. Причината е множеството жалби от живеещи в центъра на София, както и изтичащия договор на институцията с общината.

В момента болницата се намира на ул. „Пиротска“ 117 и от ръководството се притесняват, че част от пациентите им е възможно да се откажат или да започнат да вършат престъпления, ако лечебното заведение се премести на по-далечен адрес, което се явява сътресение за тях. Сега метадоновата програма се посещава от 282-ма души, които са основно от западната част на София. Криминално проявените пациенти на болницата са около 30 на сто. Живеещите в близост до нея се притесняват и не желаят в района да има зависими.

Сградата, в която се помещава институцията, е собственост на Столична община. От 2014 г. кметът на район „Възраждане“ Савина Савова търси къде да бъде преместена психиатричната болница, а оплакванията на граждани датират още от 2012 г. Договорът между лечебното заведение, съответно Министерство на здравеопазването, и местната администрация изтича през септември тази година. Засега няма яснота къде ще бъде настанена болницата, от ръководството й са взели решение да изпратят писмо до Столична община с молба да бъде удължен срокът за ползване на сградата.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: actualno.com
Снимка: dnes.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛайфстайлСнимкиНовиниСоциални грижиЛюбопитноИсторияЗаведенияНормативни актовеКомпании и организацииОрганизацииИнтервютаЗдравни съветиКлинични пътекиАптекиАнкетиЛечения