Начало Здравна медиа Здравни новини Община Стара Загора иска да превърне сградата на АГ-комплекса в здравен център

Община Стара Загора иска да превърне сградата на АГ-комплекса в здравен център

Община Стара Загора иска да превърне сградата на АГ-комплекса в здравен център - изображение

Управата на община Стара Загора прави планове сградата на АГ-комплекса да се превърне в здравен център след нейното освобождаване. Това обяви кметът Живко Тодоров, но за целта държавата трябва да предостави собствеността на зданието на общината.

Намеренията на местните управници са след като Акушеро-гинекологичната клиника окончателно се премести, да бъде направен основен ремонт. След това там да се настанят общопрактикуващите лекари от целия град и доболничната помощ. Намиращият се в съседство диагностично-консултативен център да се прехвърли във въпросната сграда, а на негово място да се оформи паркинг, който да се използва от медицинския персонал и от посещаващите бъдещия общински здравен център пациенти.

Според градоначалника мащабният ремонт ще струва 1,5-2 млн. лв. Ако държавата предостави сградата на Старозагорска община, тя от своя страна ще й даде двора на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“, който създава грижи на лечебното заведение, изразявайки се в задължения за данъци.

Живко Тодоров изрично подчертава, че сградата на АГ-комплекса няма да се продава и няма да се превръща в частна болница, след като стане общинска собственост.

Редактор: Ирина Тенева
Източник: bnr.bg
Снимка: starozagorci.com

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

СнимкиЛайфстайлНовиниЛюбопитноСоциални грижиЗаведенияОбразованиеНормативни актовеСпециалистиСпорт и туризъмОрганизацииСпорт