Начало Здравна медиа Здравни новини Миомата на матката вече ще се лекува и с медикаменти

Миомата на матката вече ще се лекува и с медикаменти

Миомата на матката вече ще се лекува и с медикаменти - изображение

Миомата на матката вече ще се лекува не само по оперативен път. Това стана ясно в рамките на международно медийно обучение, което се проведе в София.

Според резултати от последни проучвания в областта миомите са най-честите доброкачествени тумори, които се срещат при 40 процента от жените в репродуктивна възраст - този проблем засяга около 24 милиона жени в Европа.

"Досега миомата се лекуваше основно чрез оперативно лечение, а голяма част от жените бяха поставяни пред страшен избор - да претърпят оперативно отстраняване на матката и да не могат да имат повече никога деца. Сега за първи път е открита възможност за прилагане на дългосрочна лекарствена терапия за постигане на контрол върху това социалнозначимо заболяване", обявиха водещи специалисти в областта на гинекологията.

Миомата е доброкачествено образувание на маточната мускулатура. Засяга жени в репродуктивна възраст и често налага оперативно лечение. Най-честият симптом при миома е анормално кръвотечение, като видът и тежестта му са свързани с разположението на миомните възли.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниИсторияХранене при...Здравни съветиАлт. медицинаЛюбопитноЗдравни проблемиЛеченияБотаникаИзследвания