Начало Здравна медиа Здравни новини Може ли хомеопатията в България да бъде вредна?

Може ли хомеопатията в България да бъде вредна?

Може ли хомеопатията в България да бъде вредна? - изображение
Едно от най-безвредните и ефикасни лечения е хомеопатията. Понякога обаче хомеопатичните препарати могат да нанесат по-голяма вреда, от колкото алопатията. Защо се получава така?

Както във всяко друго лечение важното е кой е предписал лекарството и дали не сме приложили самолечение. В Англия хомеопатия се изучава за повече от две години и даже и след това самите ученици не могат да кажат, че са добри хомеопати. Както с всяко друго нещо в България и това е изопачено. Лекарите тук изкарват курсове за по 2-3 месеца и се наричат хомеопати, но не променят мисленето си на лекари, което в хомеопатията трябва да се обърне на 180 градуса. Основното нещо във всяко холистично лечение е, че се гледа на човекът като цяло - характер, навици, държание, начин на хранене, начин на спане и чак накрая се взимат под внимание физическите симптоми. Какво обаче правят повечето лекари - хомеопати?

Изписват минимум 5 лекарства на един човек и след това започват проблемите. Ако самия пациент няма нищо общо с характеристиките на лекарството в най-добрия случай ще го изпие и няма да се случи нищо. В лошия случай обаче ще се получи така нареченото - доказване на лекарството.

Тогава се появяват симптоми, които пациентът не е имал преди това. Повечето от тези симптоми след това е трудно да се премахнат, поради простата причина, че хомеопатията действа на енергийно ниво и пораженията там са трудни за изчистване. Отивайки при друг хомеопат ще стане още по-голяма каша, защото следващият няма да знае дали това са стари симптоми, който са се върнали, дали са нови следствие на доказване на лекарство и става един омагьосан кръг. Повечето ще кажат, че лекарството може да се блокира с мента или камфор, но има и изключения.
Моят съвет към всички лекуващи се с хомеопатия: Никога не взимайте хомеопатичен препарат, който примерно е помогнал на съседката. Никога не взимайте лекарство на своя глава, защото сте прочели , че помага при световъртеж. Никога не пийте няколко хомеопатични лекарства наведнъж. Никога не взимайте хомеопатични лекарства, когато сте здрав.

Лекарствата са безвредни, т.е. нямат странични ефекти, не съдържат токсични вещества. Въпросът е подобен на "безвреден ли е скалпелът?"Безвреден е! Зависи в чии ръце се намира, обаче.

Автор на материала: Петя Иванова

За Framar.bg:

3.6, 7 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА