Начало Здравна медиа Здравни новини Назначиха на работа първите младежи парамедици в Разград

Назначиха на работа първите младежи парамедици в Разград

Назначиха на работа първите младежи парамедици в Разград - изображение

Първите 13 завършили парамедици, младежи до 29 г., бяха назначени на трудов договор в Центъра за спешна медицинска помощ в Разград и подразделенията му в Лозница, Цар Калоян и Исперих. Осемте мъже и петте жени са с професионална квалификация „Парамедик“ – трета степен и подготовката им е по проект „Активност, обучение и заетост“, осигурена от Центъра за професионално обучение на КНСБ, съобщава БТА.

Младежите са получили своите знания от лекари от Разград, квалифицирани в сферата и работещи в Спешния център на града. Те са добили умения за основните методи и техники при оказване на първа помощ, поставяне на превръзки, шини, системи, правене на сърдечен масаж и други. Едни от изискванията към обучаващите са били да имат свидетелство за управление на автомобил, за да могат да шофират линейка, когато се наложи, да са безработни и със средно образование.

Проектът се изпълнява съвместно от ЦСМП – Разград и неправителствената организация Международен алианц за развитие. Финансира се от ОП „Развитие на човешките ресурси“ чрез Инициативата за младежка заетост на ЕС.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: bnr.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСоциални грижиЛюбопитноЗдравни съветиЛайфстайлПсихологияСнимкиФизиологияАнкетиОрганизацииНормативни актовеАлтернативна медицинаИсторияЛечения