Начало Здравна медиа Здравни новини Недовършени задачи очакват новия здравен министър

Недовършени задачи очакват новия здравен министър

Недовършени задачи очакват новия здравен министър - изображение

Десетки лечебни заведения пред фалит, протестиращи медици и пациенти, незаконен износ на лекарства, недостиг на кадри в спешните отделения - това са само част от недовършените задачи, които очакват новия здравен министър, който ще заеме поста до броени дни. Остава отворен въпросът и за лимитите на здравните заведения, средствата за зъболекари и общопрактикуващите лекари.

Друг неотложен проблем, с който трябва да се заеме новият здравен министър, е паралелният износ на лекарства. Липсата на животоспасяващи медикамети в аптечната мрежа е въпрос с ескалиращ характер. Препродаването по веригата се оказва доходоносен бизнес, от който обаче страдат пациентите и най-вече тези, които се нуждаят от животоподдържащи медикаменти.

Отделно идеята за мораториум върху скъпо струващи медикаменти на Надзорния съвет и НЗОК за догодина взриви системата преди дни. Предстоят масови протести от страна на оргазнизации и пациенти. Предложението бе отправено от заместник-министърът на финансите Кирил Ананиев, за който се предполага, че ще заеме поста на здравен министър до няколко дни.

Името на новият министър на здравеопазването ще бъде обявено официално на 10 ноември от премиера Бойко Борисов след гласуването на бюджета за 2018 г.  

По статията работи: Велина Неделчева
Източник: Novini.bg
Снимка: Dnevnik.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниНормативни актовеИнтервютаСоциални грижиОрганизацииИсторияПсихологияЛайфстайлСнимкиСпортЛюбопитноЗдравни съветиАнкетиЛеченияОбразованиеБотаника