Начало Здравна медиа Здравни новини Неуспешни тестове на новия антибиотик еравациклин

Неуспешни тестове на новия антибиотик еравациклин

Неуспешни тестове на новия антибиотик еравациклин - изображение

Тестването на нов антибиотик, създаден за лечение на сериозни бактериални инфекции, се е оказало неуспешно. Затова информираха от фармацевтичната компания Tetraphase Pharmaceuticals Inc.
В клиничните проучвания са участвали 1205 пациенти с инфекции на пикочните пътища. Проучването е имало за цел да сравни ефективността на вече използвания антибиотик ертапенем с разработения от компанията еравациклин.

Еравациклинът е синтетично производно на тетрациклина. Предназначен е за борба с инфекциите, причинени от резистентни към антибиотици бактерии. Анализът на данните, получени след тестовете, показва, че ертапенем е по-ефикасен от новото лекарство. Не са открити ползи за пациентите от него.

Основателят и президент на фармацевтичната компания Гай Макдоналд изразява своето разочарование от факта, че не е постигнат резултат при клиничните проучвания. Той информира, че специалистите ще анализират данните, за да установят каква е причината.

Компанията, която е основана през 2006 г. и се намира в Масачузетс, се занимава активно с откриването и разработването на антибиотици. Технологията им, лицензирана от Харвард, представлява сериозна иновация в създаването на тетрациклинови лекарства. Това става възможно чрез използването на напълно синтетичен процес. Именно той позволява да се променят позиции в структурата на тетрациклина и дори такива, които практически не могат да бъдат модифицирани с някой от другите методи.

В последните години специалистите от Tetraphase Pharmaceuticals Inc работят активно върху създаването на нови антибиотици. Това е очевидно едно от големите предизвикателства на следващите години, защото според доклада от миналата година на Световната здравна организация има реална опасност в бъдеще хората да са напълно безсилни пред бактериалните инфекции. Проблемът е в резистентността към вече съществуващите антибиотици.

Според изследователите на американската фармацевтична компания са нужни нови антибиотици за лечение на грам-отрицателните бактериални инфекции, но и са необходими глобални координирани усилия за борба с антибиотичната устойчивост.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: vesti.ru
Снимка: rxwiki.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛеченияЛюбопитноЗдравни съветиНовиниСнимкиИсторияАлт. медицинаХранене при...ТестовеВидеоБотаникаМикробиологияДиетиСпециалистиНормативни актовеИзследванияОрганизацииКлинични пътекиНаправления в медицинатаЛайфстайл