Начало Здравна медиа Здравни новини Новите антибиотици за деца ще обсъждат на семинар в Лондон

Новите антибиотици за деца ще обсъждат на семинар в Лондон

Новите антибиотици за деца ще обсъждат на семинар в Лондон - изображение

Три агенции по лекарствата – Европейската, Японската и Американската организират работна среща на високо ниво, посветена на антибиотиците за деца. Форумът е насрочен за края на юни и негов домакин в Лондон ще бъде Европейската агенция по лекарствата.

Целта е експертите и учените да обсъдят задълбочено изключително сериозния въпрос за резистентността към антибиотиците, който се приема като основна заплаха пред общественото здраве в световен мащаб. Създаването на нови медикаменти, чрез които да се премине бариерата на антимикробната резистентност, е другата значима тема, по която ще дискутират участниците в събитието.

Новите медикаменти за деца отнемат повече време и започват да се прилагат няколко години по-късно след одобрението на тези за възрастни. Затова и проучванията в областта на педиатрията са ключови и целта им е да предоставят необходимите доказателства за регулацията и бързия достъп на децата до нови медикаменти. Специалистите ще обсъждат именно тези проблеми и ще насочат вниманието си към клиничните изпитания с деца и проучванията на новородените. Ще бъдат коментирани още тестовете и най-вече тяхната безопасност и ефективност, които да позволят участието на деца и юноши в изпитанията.

Организаторите се надяват на сериозно обсъждане и на становища на техния проект за допълнение към насоките относно оценката на лекарствените продукти за лечение на бактериални инфекции, характерни за малките пациенти. Текстът е изготвен от Европейската агенция по лекарства и е публикуван за обществено обсъждане до месец октомври.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: ema.europa.eu
Снимка: thelocal.it

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛюбопитноЛеченияНовиниХранене при...ИсторияЗдравни съветиСнимкиАлт. медицинаВидеоТестовеБотаникаЛайфстайлПсихологияСпециалистиСоциални грижиРецептиСпортИнтервютаАнкетиЗаведенияОбразованиеОрганизацииНормативни актовеИзследванияКлинични пътеки