Начало Здравна медиа Здравни новини Ново изобретение решава проблемите с уринирането при мъжете

Ново изобретение решава проблемите с уринирането при мъжете

Ново изобретение решава проблемите с уринирането при мъжете - изображение

Нов хартиен конус за еднократна употреба ще помага на мъжете да уринират правилно.

Това може да спаси живота на милиони чрез откриване на ранните признаци на диабет и рак на простатата.

Новото изобретение се поставя върху пениса, за да осигури точното прицелване, но качествата му далеч надхвърлят чисто хигиеничните аспекти.

Устройството крие редица реагенти, които реагират на чужди тела, включително кръв и глюкоза в урината, променящи цвета на хартията, предупреждавайки хората за потенциални животозастрашаващи здравословни проблеми.

Хартиеният конус е плод на въображението на британските изобретатели Майкъл Шелтън и Питър Максуел.

Те вярват, че изобретението им може да помогне и за спиране на разпространението на полово предавани инфекции.

През последните седем години този продукт се е развил от обикновен хартиен конус, помагащ на мъжете да уринират по-точно, до диагностично медицинско устройство, каквото е днес.

"Навременното посещение при лекар в най-ранен етап на диагнозата би могло да даде време и да промени нещата за човек. Потребителят би бил в състояние да види незабавната промяна в реагента и да се свърже с личния си лекар за по-нататъшно изследване", казва Майкъл Шелтън, един от създателите.


Развивайки устройството, компанията прави пазарно проучване в Япония, сочена като ключов пазар с повече от 40 милиона възрастни мъже.
Те открили, че 84% от анкетираните одобрили продукта, като 71% потвърждават, че ще използват устройството.

Различни реагенти - вещества, използвани в химическата реакция за откриване или измерване на други субстанции, са поставени в долния край на конуса.
Те реагират на различни нива на чужди тела, включително кръв, протеин и глюкоза в урината, сигнализирайки за състояния, като например диабет и рак на простатата.

Компанията зад изобретението твърди, че то може също така да поддържа здравето на пениса, защото хартиеният конус може да почиства, лекува и подсушава благодарение на хипоалергенните антибактериални агенти, които съдържа.

Гинеколозите препоръчват редовната употреба на продукта, тъй като може да помогне да спре разпространението на полово предавани инфекции, включително хламидия, херпес и генитални брадавици.

Освен това специалистите посочват, че конусът може да предотврати разпространението на вируса на човешкия папилома вирус (HPV), който води до рак на маточната шийка.

Друга ключова употреба според създателите е, че реагентите могат да откриват нивата на алкохол.

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛюбопитноАлт. медицинаФизиологияЗдравни съветиБотаникаЛайфстайлСнимкиИсторияСоциални грижиТестовеНовини