Начало Здравна медиа Здравни новини Ново лекарство ще ускори зарастването на костите при фрактури

Ново лекарство ще ускори зарастването на костите при фрактури

Ново лекарство ще ускори зарастването на костите при фрактури - изображение

Лекарство, което ще ускори зарастването на костите при фрактури, разработва американската компания Novosteo, която определя като своя мисия възможността да намали инвалидизиращите и често животозастрашаващи ефекти от костните фрактури. Едно от предимствата на новото лекарство е, че то се инжектира и това е предпоставка за опростяване на терапията.

Стюарт Лоу (Stewart Low) пояснява, че след инжектирането препаратът няма да преминава през тялото, а ще се натрупва единствено в зоната на счупването. Това на практика ще предотврати страничните ефекти. Според него този вид лечение ще бъде много по-добър и по-ефективен за пациентите. Лоу е един от създателите на компанията и в последните 8 години работи активно върху разработването именно на медикаменти, свързани с фрактурите.

Все още не е ясно как препаратът действа и по какъв начин ускорява зарастването. Лоу и екипът му твърдят, че костите зарастват по-бързо благодарение на лекарството, но този факт все още не е демонстриран чрез клинични проучвания. Не е тествана още и безопасността на медикамента. Всичко това предстои, тъй като Novosteo е получила финансиране както за предклинични, така и за клинични проучвания.

Специалистите предполагат, че ако тестовете преминат успешно, новото лекарство ще бъде особено полезно за по-възрастните хора, при които по-често възникват фрактури, а особено тези на бедрената кост са една от основните причини за инвалидност и дори смърт в тяхната възрастова група. Медикаментът е важен и за спортистите, които се нуждаят от бързо възстановяване след нараняване.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: vesti.ru

 

3.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Здравни съветиАлт. медицинаЛюбопитноСпортИзследванияКлинични пътекиЛеченияБотаникаНовиниВидеоИсторияСнимкиСпециалистиНормативни актовеАнкетиПроизводителиОрганизацииАптекиЛайфстайлРецептиСоциални грижиОткритияНаправления в медицинатаГеографияХранене при...ФизиологияЕ-тата в храните