Начало Здравна медиа Здравни новини Обсъждат мерките за безопасност в Пирогов заради поредния случай на агресия

Обсъждат мерките за безопасност в Пирогов заради поредния случай на агресия

Обсъждат мерките за безопасност в Пирогов заради поредния случай на агресия - изображение

МВР и ръководството на „Пирогов“ ще обсъждат мерките за безопасност и повишаване на сигурността в здравното заведение. Сред тях ще са спешното оптимизиране на видеонаблюдението, както и затягането на контрола за достъп. Предвижда се раздаването на мобилни паник бутони за целия персонал.

Действията се дължат на поредния случай на агресия над медицински служител. В нощта на петък срещу събота 18-годишен дрогиран пациент е нападнал и жестоко пребил медицинска сестра в „Пирогов“, след което е избягал. Жената е с мозъчно сътресение и фрактура на лицевите кости.

Имам счупвания на скулата и носа. Такива пациенти са много страшни и агресивни, страхувам се“, коментира пребитата сестра Стефанова пред Нова телевизия.  

18-годишния младеж бе издирван от властите. В неделя стана ясно, че момчето се е самоубило.

Родителите на Калоян Милев твърдят, че когато са закарали сина си и е бил хоспитализиран, не е бил агресивен. Подложен е на изследвания, които са показали, че е пушил марихуана. Калоян е бил завързан за леглото в болницата, но не защото е бил агресивен според бащата. Той счита, че синът му е бил замесен в секта.

Не е ясно кое е провокирало агресията към медицинската сестра и как то се е освободило от леглото.

Когато младежът се е опитвал да напусне клиниката, е счупил прозорци и е разбил датчиците за пожар. Алармата се е включила и охранителите са тръгнали да търсят какво се случва.

Медицинската сестра е имала паник бутон в престилката, но не е успяла да го натисне.

Днес предстои медсестрата да бъде оперирана.

пребитата медицинска сестра

Статията работи: Велина Неделчева
Снимки: Канал 3, Actualno.com


5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЗаведенияСпециалистиНовиниПсихологияЗдравни съветиИсторияСоциални грижиАнкетиТестовеЛайфстайлЛюбопитноИнтервютаСнимкиВидео