Начало Здравна медиа Здравни новини Орамед започна 90-дневно проучване на капсули с инсулин

Орамед започна 90-дневно проучване на капсули с инсулин

Орамед започна 90-дневно проучване на капсули с инсулин - изображение

Фармацевтичната компания Орамед (Oramed) започна поредния етап от 90-дневно проучване за безопасността, ефикасността на таблетката и специфичните нива на HbA1(гликираният хемоглобин), който е показател за контрола на кръвната захар. Първата фаза на проучването е продължила 28 дни, сега изследването ще продължи три месеца като в него ще бъдат включени 240 пациенти с диабет тип 2 от различни населени места в САЩ.

Екипът, който работи по създаването на ORMD-0801успява да проектира капсула, чувствителна към рН, която се запазва докато таблетката стигне тънките черва. Учените са модифицирали така инсулина, че той да проникне през мембраната на чревните клетки и да навлезе по-бързо в кръвта.

Първото изследване вече е показало, че лекарството е безопасно и особено важното – понижава кръвната захар.

„Радваме се да продължим напред в проучването и да измерим всички потенциални ползи в дългосрочен план на нашите капсули за инсулинова перорална терапия при диабетици от тип 2", заявява Надав Кйдрон от Орамед и пояснява, че до една година ще стане ясно дали таблетките са също толкова ефикасни колкото са инжекциите.

Ако това е така, е възможно в следващите няколко години лекарството да се появи на пазара. Освен Орамед и още няколко компании работят по създаването на таблетки с инсулин.

По статията работи: Гергана Караилиева
Източник: oramed.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛюбопитноИсторияНовиниСнимкиЛеченияЗдравни съветиВидеоЛайфстайлХранене при...ИзследванияАлт. медицинаИнтервютаБотаникаФизиологияРецептиСпортПатологияДиетиХрани и ястияАнкетиТестовеОрганизацииЗаведенияЗдравни проблемиПсихологияКлинични пътекиСпециалистиПроизводители