Начало Здравна медиа Здравни новини Отделението по хемодиализа в Монтана е обновено и разполага с 10 нови апарата

Отделението по хемодиализа в Монтана е обновено и разполага с 10 нови апарата

Отделението по хемодиализа в Монтана е обновено и разполага с 10 нови апарата - изображение

В областната МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ в Монтана беше открито обновеното Отделение по хемодиализа. Министерството на здравеопазването е дало 210 000 лв., с които са купени 10 нови апарата за комплексно лечение на пациенти с хронична бъбречна недостатъчност, съобщават в. „Труд“ и Дарик.

Самото лечебно заведение е отделило от бюджета си 40 000 лв., с които е ремонтирало отделението. В болницата в Монтана 35 души ходят на хемодиализа. Новите устройства са от атравматичен тип, който щади болните, имат дълготраен ефект и удължават живота на пациентите.

В момента капацитетът на отделението е за 80 бъбречно болни с 18 обособени легла. В скоро време болницата очаква да се сдобие с апаратура за 400 000 лв., благодарение на проект за трансгранично сътрудничество между Пирот и българския северозападен град.

Сред присъстващите на откриването бяха зам.-министърът на здравеопазването Светлана Йорданова, областният управител Росен Белчев, градоначалникът Златко Живков и ръководителят на МБАЛ – Монтана д-р Тони Тодоров.

По статията работи: Ирина Тенева
Снимка: netinfo.bg

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСнимкиЗаведенияЛеченияЛюбопитноИстория