Начало Здравна медиа Здравни новини Открита е марля в гърлото на оперирана пациентка

Открита е марля в гърлото на оперирана пациентка

Открита е марля в гърлото на оперирана пациентка - изображение

При тежка операция хирурзи в Плевен са забравили марля в гърлото на пациентка. Жената е спасена в Испания от последваща инфекция. Делели са я часове от смъртта.

Катя Кълвачева е оперирана в Плевенската болница "Света Марина". След възстановяване веднага излита за Испания. Още в самолета е вдигнала температура и е почувствала задушаване. След като каца се отправя към една от престижните болници в Мадрид, болница "Хетафе". Там лекарите са останали озадачени от това, което са видели на скенера.

"Оперираха ме втори път и лекарите казаха, че са отстранили забравена марля от първата операция, поради което се е получило възпалението. Делели са ме няколко часа от смъртта според испанките специалисти", коментира Катя.

Жената е представила документ, в който е описан случаят детайлно. От болницата в Испания са потвърдили автентичността на документа.

Д-р Димитър Цанков, завеждащ Отделението по хирургия в Плевенската болница "Света Марина", обясни, че поема цялата отговорност за грешката на своя екип.

"Поемам вината. Аз и екипът ми също изживяваме ситуацията. При стеклите се обстоятелства мога да се извиня, ако това по някакъв начин може да бъде някаква компенсация", коментира д-р Цанков.

Пациентката сега се възстановява в Испания. Предстои и още една операция. Тя обмисля как и дали да потърси правата си.

Отстраненото чуждо тяло се изследва в момента, за да се установи действително дали е медицинска марля.

Снимка: elfaroukmed.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

СнимкиНовиниПсихологияЛеченияИсторияЛюбопитноЗдравни съветиИнтервютаКлинични пътекиСпециалистиНормативни актовеЗаведенияЛайфстайл