Начало Здравна медиа Здравни новини Отстраниха огромен тумор от 4-месечно бебе в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“

Отстраниха огромен тумор от 4-месечно бебе в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“

Отстраниха огромен тумор от 4-месечно бебе в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ - изображение

Двама видни специалисти от две болници спасиха живота на момиченце на 4 месеца. Хирурзите д-р Цветко Георгиев от УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ и проф. Никола Владов от ВМА оперирали черния му дроб заради туморно образувание, което обхващало половината орган и цялата коремна кухина.

Туморът е открит съвсем случайно и семейството веднага е насочено към софийски специалист, който им препоръчва да се обърнат към д-р Цветко Георгиев. Изследванията показали, че туморът се развива прогресивно и трябва да бъде премахнат веднага, защото е довел малката пациентка до анемично състояние.

Операцията е извършена в началото на новата година и образуванието, голямо колкото детска главичка, е отстранено. В момента малката пациентка е настанена в Отделението по хирургия на новородено и вродени аномалии в „Пирогов“ и се възстановява. Прогнозите на лекарите са, че момиченцето ще има нормален живот.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: pirogov.eu
Снимка: mycoastnow.com

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниПатологияЛюбопитноСнимкиАлт. медицинаИнтервютаЛайфстайлХранене при...ЛеченияИзследванияЗдравни съветиИсторияКлинични пътекиБотаникаСпециалистиНормативни актовеТестовеПсихологияСоциални грижиФизиологияСпортОрганизацииПроизводители