Начало Здравна медиа Здравни новини Пациентът с Гилен-Баре вече е в стабилно състояние

Пациентът с Гилен-Баре вече е в стабилно състояние

Пациентът с Гилен-Баре вече е в стабилно състояние - изображение

Пациентът от Бургас, диагностициран с Гилен-Баре, вече е хемодинамично и респираторно стабилен. Няма влошаване на неврологичния статус и е без прогресия на клиничната картина.
От университетска болница „Дева Мария“ поясняват, че прогресиращата парализа е стационирана. Лечението е ангажирано от болницата, въпреки че е изключително скъпо, а касата покрива само част от него.

Към момента 35-годишният Ангел Турлаков се намира в отделението по анестезиология и интензивно лечение. Специалисти се грижат за него, извършва се денонощен мониторинг на виталните функции и общото състояние на младия мъж.

Припомняме, че пациентът бе приет в болницата с болки в гърба, мравучене на крайниците, както и мускулна слабост. Лекарите са реагирали адекватно и след необходимите излседвания пациентът бе диагностициран с рядкото автоимунното заболяване полирадикулоневрит тип Гилен Баре. Болестта се проявява рядко, обикновено след респираторна или стомашно-чревна вирусна инфекция. Първоначалните симптоми са изтръпване на крайниците, които обаче бързо могат да прогресират в парализиране. В подобни случаи заболяването е животозастрашаващо и изисква незабавна лекарска помощ.

По статията работи: Велина Неделчева
Снимка: Elhovo.news

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ПсихологияЛюбопитноНовиниИсторияЛайфстайлСпортОрганизацииКлинични пътекиЗдравни съветиСнимкиЛеченияНормативни актовеАнкетиСоциални грижиЗаведения