Начало Здравна медиа Здравни новини Последна генерация лазер на Lumenis® в Хил клиник от началото на 2019

Последна генерация лазер на Lumenis® в Хил клиник от началото на 2019

Последна генерация лазер на Lumenis® в Хил клиник от началото на 2019 - изображение

Най-новото поколение лазер за лечение на увеличена простата носи името Моисей, защото като по чудотворен начин разделя хиперплазиралата тъкан. Техниката е налична в столичната Хил клиник и е първият и единствен такъв апарат в България. С помощта на този уникален холмиум лазер на Lumenis® ще извършваме безкръвни операции по лечение на ДПХ, казват от клиниката.

Лазерът Моисей гарантира  висока ефективност и до 20% подобрена енуклеация на простатата. Операциите с него обаче не са "лъжица за всяка уста". Кривата на опита е доста дълга докато един хирург се научи да извлича най-доброто от метода. Екипът на Хил клиник с 10-годишен стаж в лазерната урология и хиляди оперирани пациенти е достатъчно квалифициран да работи с новата технология, която демонстрира превъзходна скорост на изпаряване и ефективност в сравнение с редовния импулс. Това намалява значително времето за процедурата, а пациентът не е под пълна анестезия, което е препоръчително при придружаващи заболявания. Безопасността на "Моисей" е впечатляваща, освен това уролозите отчитат подобрена хомеостаза и перфектна видимост за хирурга.

"Лазерът има страхотен потенциал и с него могат да се правят бързи, точни, ефикасни хирургични намеси." твърди д-р Фернандо Санча, ръководител на операционен екип в Хил клиник. "Буквално за минути може да се премахне простатата, с което симптомите като затруднено уриниране и чести позиви, да бъдат окончателно оставени в миналото. Смятам, че традиционната хирургия трябва да бъде изместена от лазерната. В Хил клиник имаме всички лазери - Зелен, Холмиум и Тулиум, което дава възможност на лекаря да избере подходящия и да помогне на всеки пациент. Практически можем да оперираме ДПХ без ограничения - не ни спира нито големината на жлезата, нито евентуални сърдечно-съдови заболявания на болния."

За повече информация и консултация с уролог в Хил клиник: 02 439 3131

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниПрезентацииИнтервютаСпециалистиВидео