Начало Здравна медиа Здравни новини Преминаването на ЦФЛД към здравната каса ще бъде безпроблемно

Преминаването на ЦФЛД към здравната каса ще бъде безпроблемно

Преминаването на ЦФЛД към здравната каса ще бъде безпроблемно - изображение

Преминаването на „Фонд за лечение на деца“ към НЗОК ще бъде безпроблемно, заяви на изслушването пред две парламентарни комисии председателят на надзорния съвет Жени Начева. Членовете на здравната и на комисията за взаимодействие с неправителствените организации и жалби на гражданите проведоха общо заседание, за да научат подробности за готовността на здравната каса да изпълнява и ангажиментите на фонда.

Жени Начева увери депутатите, че той запазва функциите си и информира, че сега в него има шейсет неприключени преписки, които от началото на април ще преминат към касата. Родителите няма да подават нови заявления за тях, а след промените такива ще се приемат във всички РЗОК и в централното управление. Две специализирани комисии, в които работят лекари, фармацевти, икономисти, юристи, представители на ЦФЛД и обществения съвет, ще приемат документите.

Към този момента дванадесет деца се лекуват в чужбина. 12 000 000 лв. са осигурени за децата, а за възрастните над 18 години сумата е два милиона лева.

Жени Начева увери, че промените ще са изцяло в полза хората, които имат нужда от лечение.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: parliament.bg, zdrave. net
Снимка: news.bnt.bg

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Социални грижиНовиниАнкетиНормативни актовеТестове