Начало Здравна медиа Здравни новини Престижна награда за д-р Иван-Асен Шишманов от УМБАЛСМ „Пирогов“

Престижна награда за д-р Иван-Асен Шишманов от УМБАЛСМ „Пирогов“

Престижна награда за д-р Иван-Асен Шишманов от УМБАЛСМ „Пирогов“ - изображение

Д-р Иван-Асен Шишманов, кардиолог-специализант в „Пирогов“, получи награда от SPAF Academy.

Отличието е за описания от неговата практика клиничен случай, свързан с превенция на мозъчния инсулт.

Авторитетният форум, посветен на предпазването от инсулт в случаите, когато е налице персърдно мъждене, се провежда всяка година. Основен акцент в него са новостите при терапията в тези случаи..

Домакин на изданието тази година беше австрийската столица Виена, в която се събраха представители от двадесет страни в Европа, сред които и България.

Лектори на форума са били кардиолози, невролози и хематолози от Австрия, Полша, Германия и Канада, които фокусирали вниманието върху изключително важни и интригуващи теми от практиката си.

Не по-малко важен е и другият етап от проявата, който представлява своеобразно състезание между медиците за случаите от собствената им практика. Общо 500 случая са представени този път, а след селекцията от специална комисия са останали 20.

От тях са избрани и трите печеливши, а сред победителите е младият специалист от „Пирогов“.

награда за д-р Шишманов от Виена

Наградата представлява финансова подкрепа за участие в европейския и световен конгрес по кардиология, който ще се проведе в периода август –септември в Париж. Очаква се в него да се включат над 30 000 души. Основната тема на събитието е свързана с разликите в честотата, методите на диагноза, терапията и клиничното протичане на различните болести в сферата на кардиологията.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: pirogov.eu

5.0, 3 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСпециалистиЗаведенияИстория