Начало Здравна медиа Здравни новини Първият международен конгрес по трудова медицина започва на 7 ноември

Първият международен конгрес по трудова медицина започва на 7 ноември

Първият международен конгрес по трудова медицина започва на 7 ноември - изображение

Страната ни ще бъде домакин на Първия международен конгрес по трудова медицина. Организатор на форума, който ще се проведе на 7 и 8 ноември в столицата, е академичното дружество по трудова медицина.

Задачата на събитието, което събира професионалисти от България, Италия, Сърбия, Турция и СЗО, е да набележи начините, чрез които работещите да бъдат здрави и работоспособни, но и да открие механизъм за промени в законодателството.

Конгресът и международната конференция се организират по проекта ЕПСИЛОН, който се финансира от ОП „Развитие та човешките ресурси“.

Участниците ще дебатират по теми, насочени към международната и национална политика за трудовата медицина, експертизата на работоспособността, медицинските стандарти в областта, образователната политика, начините за осъществяването на международни проекти, чрез които да бъде повишено нивото на трудовата медицина.

Международната конференция ще концентрира вниманието на експертите върху опазването на здравето на работещите чрез обучение, иновации и практики и върху иновативните превантивни подходи, които ще осигурят здраве и работоспособност.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: trudova-medicina.biz
Снимка: www.uccle.be

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниИнтервюта