Начало Здравна медиа Здравни новини Родни и немски специалисти ще участват в съвместни проучвания за лазерите в пародонтологията

Родни и немски специалисти ще участват в съвместни проучвания за лазерите в пародонтологията

Родни и немски специалисти ще участват в съвместни проучвания за лазерите в пародонтологията  - изображение

Български и немски специалисти ще правят съвместни клинични проучвания за приложението на лазерите в пародонтологията. Общият проект ще се ръководи от водещите специалисти по пародонтология и дентална имплантология проф. д-р Стефан Пеев от варненския Медицински университет и проф. д-р Норберт Гуткнехт от университета в Аахен, Германия.

Немският специалист по лазерно зъболечение гостува в България и участва в работна среща и уъркшоп във Факултета по дентална медицина към варненския МУ. Той изнесе лекция и проведе практическа демонстрация в една от операционните на Университетския медико-дентален център.

Предложението за съвместен проект с българските му колеги дойде, след като проф. Гуткнехт се впечатли от модерното и високотехнологично оборудване в центъра и от способностите на проф. Пеев.

Своя опит и професионализъм споделиха още проф. д-р Методи Абаджиев от МУ – Варна и доц. Георги Томов от Катедрата по пародонтология и заболявания на оралната лигавица в пловдивския Медицински университет, както и водещ специалист по дентални лазери и председател на Денталното лазерно общество в страната.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник и снимка: МУ - Варна

 

4.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

ЛюбопитноНовиниЛайфстайлИнтервютаЛеченияИсторияАлт. медицинаСпортСпециалистиЗаведения