Начало Здравна медиа Здравни новини Свръхмодерен Oнкологичeн център "Сити Клиник" отвори врати в София

Свръхмодерен Oнкологичeн център "Сити Клиник" отвори врати в София

Свръхмодерен Oнкологичeн център "Сити Клиник" отвори врати в София - изображение

В София официално откриха еднa от най-модерните болници за лечение на онкологични заболявания в България.

На церемонията присъстваха негово Светейшество Неофит, Патриарх Български, заместник министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков, кметът на град София г-жа Йорданка Фандъкова.

"Тази болница не само ще допринесе за по-качествено здравеопазване на жителите в град София, но и на цяла България. Моля за вашата подкрепа да насърчим профилактиката на пациентите посредством модерните медицински технологии във вашето лечебно заведение. Ранното диагностициране ще им даде всички шансове за навременно и ефективно лечение", заяви г-жа Фандъкова.

"С новооткритата болница пациентите ще имат много по-бърз и качествен достъп до онкологична помощ", допълни д-р Бойко Пенков, заместник-министър на здравеопазването.

"Решени сме да гарантираме на нашите пациенти възможно най-висококачествените медицински грижи и технологии. Именно заради това внедрихме изключително много високтехнологични решения и апарати", съобщи Илиaн Григоров, съосновател и изпълнителен директор на Сити Клиник.

"Онкологичния център ще развива пълния обем образна диагностика, включително уникални за България технологии, спомагаща за ранно откриване, стадиране и проследяване на пациенти с онкологични заболявания. Изградили сме модерен инфизуонен център за химиотерапия, ще извършваме прецизна радиохирургия и лечелечение и много др. Така ще можем да осигурим достъп до лечение на световно ниво, по-добро обслужване и лечение на онкоболните пациенти", допълни още г-н Григоров.

Болницата ще е оборудвана с 3 апарата за лъчелечение и радиохирургия, един от които за брахитерапия. Ще се развива пълния обем високотехнологична образна диагностика, както и нуклеарна медицина, включваща два свръхмодерни хибридни апарата за диагностика на онкологични заболявания – SPECT/CT и PET/CT.

Внедрена е и първата за България дигитална 3-измерна мамография с томосинтез, която се превръща в "златен стандарт" в света за диагностика на заболяванията на млечната жлеза.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗаведенияСпециалистиНормативни актовеЛайфстайлСоциални грижиЛюбопитноОрганизацииСпортИсторияНаправления в медицинатаНаучни публикацииМедицински изследванияАлтернативна медицинаКлинични пътекиПрезентацииСпорт и туризъмОбразованиеАптекиИнтервюта