Начало Здравна медиа Здравни новини Софийската болница по лицево-челюстна хирургия ще стане част от „Пирогов“

Софийската болница по лицево-челюстна хирургия ще стане част от „Пирогов“

Софийската болница по лицево-челюстна хирургия ще стане част от „Пирогов“ - изображение

Софийската специализирана болница по лицево-челюстна хирургия ще стане част от Университетската болница за спешна помощ „Пирогов“. Затова информира министър Кирил Ананиев, отговаряйки на въпроса на народен представител на заседание на парламентарната комисия по здравеопазване.

Здравният министър каза, че от края на януари е факт чаканото от Агенцията по приватизация съгласие за преобразуването на специализираната клиника. От своя страна здравното ведомство е заявило, че ще подкрепи „Пирогов“, за да бъде изградена обединена клиника по лицево-челюстна хирургия.

Прогнозната стойност е половин милион лева. Проектирането, което е приключило, е на стойност 36 000 лв. Подготвя се обявяването на обществената поръчка. Очаква се това да стане на 18 март 2019 г. Срокът за строителните работи е два месеца, което означава, че обектът трябва да е готов през юни.

Министър Ананиев заяви още, че ще бъде сключен договор с болницата, за да получи от държавата необходимите целеви средства за капиталови разходи.

Ако всичко е наред с обществената поръчка, то прехвърлянето на дейността към „Пирогов“ ще стане през септември 2019 г.

Редактор: Гергана Караилиева
Източник: zdrave.net
Снимка: btv.bg

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

СпециалистиНовиниЗаведенияИстория