Начало Здравна медиа Здравни новини Стандартен кръвен тест предсказва риска от втори инсулт

Стандартен кръвен тест предсказва риска от втори инсулт

Стандартен кръвен тест предсказва риска от втори инсулт - изображение

Стандартен кръвен тест предсказва риска от втори инсулт, показват резултатите от изследване на учени от университета на Вирджиния.

Високото ниво на С-реактивния протеин показва повишен риск от втори инсулт, а комбинацията от данни за генни вариации позволява да се предскаже с по-голяма точност тази опасност.

"С-реактивният протеин е ензим, който се произвежда в черния дроб в отговор на инфекция. Пациенти, за които съществува риск да бъдат засегнати от исхемична болест на сърцето, се подлагат на тестове за нивото на С-реактивния протеин", обясняват учените и посочват, че това е лесен, достъпен и сигурен начин да се прецени какъв е рискът от инсулт.

По време на изследването са анализирани данни от национално проучване, което е обхванало 2155 пациенти на средна възраст 66 години.

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗдравни съветиЛюбопитноКлинични пътекиИнтервютаЛеченияМедицински изследванияСнимкиАлтернативна медицинаТестовеХранене при...Здравни проблемиИсторияПсихологияСпортЛайфстайлЗаведенияБотаникаСоциални грижиОрганизацииНормативни актовеСпециалистиАнкетиДиетиГеографияЛичностиНаправления в медицината