Начало Здравна медиа Здравни новини Увеличават се случаите на изгаряния при бебета след опити да бъдат приспани със сешоар

Увеличават се случаите на изгаряния при бебета след опити да бъдат приспани със сешоар

Увеличават се случаите на изгаряния при бебета след опити да бъдат приспани със сешоар - изображение

Специалисти алармират, че се е повишил броят на случаите, в които бебета пострадват от изгаряния, след като майките им ги приспиват с включени сешоари в креватчетата им. Началникът на Клиниката по изгаряния в УМБАЛСМ „Н. Пирогов“ доц. Мая Аргирова коментира, че най-често потърпевши са децата до 1 годинка, по-специално до 4-месечна възраст.

Пораженията след подобен метод на приспиване са тежки увреждания по кожата на бебетата около гърдите, лицето и шията. Другият начин, по който родителите причиняват изгаряния на детето си, е чрез горещи течности. Доц. Аргирова уточнява, че в случаите, в които конкретно причината за пораженията е вследствие употребата на сешоар, не става въпрос за малцинствени групи.

Специалистът посочва друг пример за неадекватен способ за приспиване на бебе, при който се пуска абсорбатор или друг източник на шум. Доц. Аргирова обяснява, че при продължителна употреба той е вреден за детето и за неговата нервна система.

Обяснението на Елисавета Белобрадова от популярен интернет сайт е, че за да се стигне до подобни инциденти, родителят явно е много изморен и недоспал и вероятно поема почти цялата тежест по отглеждането на детето.

По статията работи: Ирина Тенева
Източник: 24chasa.bg
Снимка: botasot.info

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЗдравни съветиИсторияКлинични пътекиХранене при...ЛюбопитноЛеченияЛайфстайлСпортБотаникаСнимкиПсихологияТестовеАлт. медицинаСоциални грижиФизиологияНормативни актовеОрганизацииСпециалистиПроизводители