Начало Здравна медиа Здравни новини Разликата в мозъчната структура е причина за агресивността при момчетата

Разликата в мозъчната структура е причина за агресивността при момчетата

Разликата в мозъчната структура е причина за агресивността при момчетата - изображение

Момчетата с високо ниво на безразсъдство, агресивност и грубост имат увеличена предна част на мозъка. Това установяват учени от Университета в Базел, след като анализират резултатите от ЯМР на 189 юноши, които нямат никакви отклонения в развитието си.

Insula е част от кората на мозъка, отговорна за разпознаването на емоциите. Ядрено-магнитният резонанс предоставя възможност на изследователите да видят отблизо органа и да установят, че агресивният характер е свързан с разликата в мозъчната структура. Особеностите на мозъка показали 19% разлики в нивото на агресивност,безразсъдство и грубост при момчетата, но не и при момичетата. Най-вероятната причина е, че при юношите тази част на мозъка се развива по-бавно.

Специалистите ще продължат изследванията, тъй като според тях завишената агресивност е в състояние да отложи съзряването при момчетата. Един от авторите на изследването Нора Мария Рашле споделя, че сега екипът ще насочи вниманието си към експерименти, чрез които да се установи защо някои от тези деца развиват психични проблеми като възрастни, а други – не.

Преди време екип от Университета в Кеймбридж установи, че депресията се отразява по различен начин на мозъка на момчетата и момичетата и засяга различни негови части.

По статията работи: Гергана Караилиева

Източник: meddaily.ru

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноЗдравни съветиПсихологияСоциални грижиАнкетиВидеоТестовеСнимкиЛайфстайлИнтервютаХранене при...ФизиологияПатологияАлт. медицинаОрганизацииИсторияКлинични пътекиИзследванияСпециалистиБотаникаСпорт