Начало Здравна медиа Здравни новини Устройство осигурява безопасност на новородените при транспортиране с линейка

Устройство осигурява безопасност на новородените при транспортиране с линейка

 Устройство осигурява безопасност на новородените при транспортиране с линейка - изображение

Специалистите от „Формула1“ са създали ново устройство, което помага за безопасното превозване на новородените в линейка. Те са използвали технологии, които позволяват на спортистите да оживеят след автомобилна авария на трасето. Апаратът се нарича Babypod 20 и е изработен от въглеродни влакна. От тях се произвежда и корпуса на състезателния автомобил. Въглеродното влакно е в състояние да издържи огромно натоварване и именно затова направените от него специални врати са много по-безопасни от обичайното. Сайтът вести.ru информира, че дизайнът и монтажът са дело на Williams Advanced Engineering.

Един от участниците в разработката обяснява, че целта им е била да създадат леко и трайно устройство за превоз на деца. Трудностите, с които са се сблъскали хората от екипа не били повече от тези при разработката на нова кола или рама.

Babypod 20 е компактен и безопасен и напълно способен да замени тромавите инкубатори, които обикновено се използват за транспортирането на новородените в Обединеното кралство. Устройството вече се използва и предстои производството на още 500 апарата. Според статистиката до месец юни 2017 г. почти 8 000 бебета са се нуждаели от спешна помощ.

„Формула -1“ предлага често на различни организации, които са извън спорта, да се възползват от инженерните постижения на специалистите й.

По статията работи: екип на framar.bg
Снимка: bbci.co.uk

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛайфстайлЛюбопитноСоциални грижиИсторияНормативни актовеЛеченияСнимкиЗдравни съветиПсихологияТестовеХранене при...Алт. медицинаОрганизацииКлинични пътекиФизиологияСпортСпециалистиБотаникаПроизводители