Начало Здравна медиа Здравни новини Утре започва Симпозиума “Ендоурология и минимално инвазивна хирургия”

Утре започва Симпозиума “Ендоурология и минимално инвазивна хирургия”

Утре започва Симпозиума “Ендоурология и минимално инвазивна хирургия” - изображение

Деветият Симпозиум “Ендоурология и минимално инвазивна хирургия” ще стартира утре (13.04.2018) в столицата. Престижният научен форум ще се проведе в рамките на два дни в хотел "Хилтън". Интересът към събитието е изключително голям, като са регистрирани рекорден брой участници. В симпозиума участие ще вземат медици от Македония, Сърбия, Австрия и Индия.

Тази година научната програма на двудневния форум е посветена изцяло на съвременните тенденции в ендоурологията и методологията на минимално инвазивната хирургия при диагностиката и лечението на уролитиазата.

Научно-практическата програма на форума ще включва:

  • лекции от водещи европейски преподаватели, които ще представят иновативните практики и последни открития в сферата на ендоурологията;
  • сесии, коментиращи записи от реално проведени операции;
  • демонстрации на техники, които могат да бъдат приложени в хирургичната практика;
  • дискусия на клинични случаи.

Организатори на симпозиума са Военномедицинска академия, Катедрата по урология и нефрология на ВМА и Българско дружество по ендоурология и екстракорпорална литотрипсия, с подкрепата на Секцията по уролитиаза (EULIS) на Европейската асоциация по урология (EAU), Международния алианс по уролитиаза (IAU), Групата за изследване на уролитиазата в Югоизточна Европа (SEGUR) и Асоциация Урологията в развиващите се страни (U-Merge).

По статията работи: Богдана Георгиева
Източник: ВМА
Снимка: ВМА

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниСпециалистиЗаведенияИстория