Начало Здравна медиа Здравни новини Японче, родено 268 г, оцеля и беше изписано живо и здраво от болницата

Японче, родено 268 г, оцеля и беше изписано живо и здраво от болницата

Японче, родено 268 г, оцеля и беше изписано живо и здраво от болницата - изображение

Японски лекари изписаха живо и здраво от болницата най-малкото в света момче, което се родило едва 268 г. То се появило на бял свят през август чрез спешно цезарово сечение, след като специалистите забелязали, че в 24-та седмица теглото му не се е увеличило, колкото трябва и това създава опасност за живота му.

От токийския университет „Кейо“ съобщават, че предишният рекордьор тежал само 272 г и се родил в Германия през 2009 г. В регистъра на университета в Айова за най-малките бебета в света на първо място при момичетата също е германче, появило се на бял свят с незавидните 252 г през 2015 г. Общо по света са се родили преждевременно 23 бебета под 300 г, като всички оцелели. Четири от тях били момчета.

При раждането си новороденото от Япония можело да се побере в шепите на човек. Лекарите се грижили за него в интензивното отделение, като управлявали дишането и храненето му. То напуснало болницата с тегло 3238 г.

Степента на оцеляване на бебетата, родени под 1000 г, е около 90% в Страната на изгряващото слънце, докато това на новородените под 300 г, особено на момчета, е ниско.

Редактор: Ирина Тенева
Източник: japantimes.co.jp
Снимка: reddit.com

5.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С НОВИНАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ НОВИНАТА

НОВИНАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

НовиниЛюбопитноЛайфстайлАлт. медицинаПсихологияИсторияИзследванияСоциални грижиЛеченияСнимкиКлинични пътекиСпециалистиЗдравни съвети